Pyatshaw Burn , Residential Pyatshaw Burn , Residential Pyatshaw Burn , Residential Pyatshaw Burn , Residential Pyatshaw Burn , Residential Pyatshaw Burn , Residential

Pyatshaw Burn Project Info

In late 2015, we succeeded in obtaining planning approval for this new home in the Scottish Borders. A complex site, the design responds to existing, mature trees and a steep topography.

The internal levels follow the slope of the hillside; living spaces are located on the flat, upper part of the site with views to the south and west, the entrance level is at the lowest point nearest the road, a mid-level bedroom is located half-way up, with a mezzanine floor tucked into the roof space above. This accommodation linked by a stepped hallway that runs the length of the glazed, west facade. This terraced arrangement creates an varied internal environment but also minimizes excavations and therefore the impact on the surrounding trees.

Client
Private
Location
Pyatshaw, Scottish Borders
Status
Completion due early 2019
Contract Value
£220,000