Little Chappleton, Residential Little Chappleton, Residential Little Chappleton, Residential Little Chappleton, Residential Little Chappleton, Residential Little Chappleton, Residential Little Chappleton, Residential Little Chappleton, Residential Little Chappleton, Residential

Little ChappletonProject Info

A new detached house for a musical family in rural Aberdeenshire, incorporating a dilapidated building, formerly used as a mill. Our proposal removes the roof of the mill leaving the stone walls as an extension of the topography; a granite plinth on top of which the new house could sit.

Using agricultural, barn-like forms, the house is organised into two bays; the first appears as a linear structure, with half of its length on solid ground, with the other projecting out over the stone walls of the Mill. Entering through a central, recessed doorway, arrival is into a vaulted hallway, with access to bedrooms bathrooms and, at the southern end the music room. Passing from the hallway into the second bay of the house, an open-plan living, kitchen and dining space offers fine views to the south and west.

Client
Private
Location
Little Chapelton, Insch, Aberdeenshire
Status
Completion due late 2018
Contract Value
Confidential